dijous, 21 d’agost del 2014

Melmelada i conserva de tomàquet de l'hort /Mermelada y conserva de tomate del huerto


Ara que és època de collir les tomates de l’hort és un bon moment per poder fer-ne conserva i melmelada per tenir-ne al hivern.  La tomata ens aporta grans beneficis per la salut ja que té propietats antioxidants , vitamina A,C, B3 i E, potassi, magnesi, fòsfor, etc., ajuda a reduir la hipertensió arterial, els nivells de colesterol i triglicèrids a la sang  com també té propietats diürètiques que ajuden eliminar les toxines i evitar la retenció de líquids. 

Ahora que es época de recoger los tomates del huerto es un buen momento para poder hacer conserva y mermelada para tener para el invierno. El tomate nos aporta grandes beneficios para la salud ya que tienen propiedades antioxidantes, vitamina A, C, B3 i E, magnesio, fósforo, etc., ayuda a reducir la hipertensión arterial, los niveles de colesterol y triglicéridos en la sangre como también tiene propiedades que ayudan a eliminar las toxinas y evitar la retención de líquidos. 

Per fer la conserva de tomata necessitarem:

1 quilo de tomàquets.
4 o 5 pots de vidre (depenen de la mida).

El procediment és ben senzill, primer de tot cal rentar el tomàquets ben nets, treure la pela, el cor del tomàquet i la grana i seguidament tallar-la  en diferents troçets en forma de mitja llunya. Finalment, posem els troçets a dins del pot ben apretadet, que no quedi cap buit, un cop ple tapem el pot i s’ha de posar el bany maria uns 30 minuts per esterilitzar i es pugui conservar molt més temps. Un cop ha passat el temps posar el pot cap per avall fins l’endemà ja que facilitarà la conserva el buit. I JA TENIM LA CONSERVA!

Para hacer la conserva de tomate necesitaremos:

1 kilo de tomates.
4 o 5 botes d cristal ( depende del tamaño).

El procedimiento es muy sencillo, primero se tiene que lavar los tomates, pelarlos, quitar el corazón del tomate y las semillas, seguidamente cortarla en trocitos en forma de media luna. Finalmente,ponemos los trocitos de tomate dentro de el bote muy apretaditos, que no haiga ningún hueco, una vez lleno lo tapamos y lo pondremos al baño maría unos 30 minutos para esterilizarlos y se puede conservar mucho más tiempo. una vez haya passado el tiempo poner el bote del revés hasta el día siguiente para facilitar la conservación al vacío. YA TENEMOS LA CONSERVA!


Per la melmelada de tomata necessitarem:

1 quilo de tomàquet.
4 pots de vidre.
550 grams de sucre  de canya natural.
Una llimona i una rama de canyella.

La melmelada també és ben senzilla de fer i ens serà de gran utilitat per acompanyar en amanides de formatge de cabra, formatge brie, amb torradetes etc. . Rentem els tomàquets, els pelem, els tallem per la meitat i els hi treiem la grana i els anem posant a un colador per tal que vagin perden aigua. Seguidament els tallem a trossets petits i els posem en un cassó juntament amb el sucre, la pela i el suc de mitja llimona i la rama de canyella, els primers 10 minuts a foc fortet i anar remenant constantment per tal que no s’enganxi i llavors a foc baixet uns 40 minuts més i anar remenant per anar veient la textura, no tapar-ho ja que així facilitarem que s’evapori l’aigua de la tomata i quedarà una melmelada més espessa. Finalment, emplenar els pots de vidre amb la melmelada i posar-los al bany maria durant 15 minuts i després posar-los del revés fins l’endemà. I JA TENIM LA MELMEDADA DE TOMATA!

Para la mermelada de tomate necesitamos:

1 kilo de tomate.
4 botes de cristal.
550 gramos de azúcar de caña natural.
Un limón y una rama de canela. 


La mermelada también es muy sencilla de hacer y nos será de gran utilidad para acompañar ensaladas de queso de cabra, queso brie, tostaditas etc. . Lavamos los tomates, los pelamos, cortamos por la mitad, quitamos las semillas y los vamos poniendo en un colador para que vayan perdiendo el agua. Seguidamente,  los cortamos a trocitos pequeñitos y los ponemos en una olla junto con el azúcar, la piel y el zumo de medio limón y la rama de canela, los primeros 10 minutos a fuego fuerte e ir remeneando para que no se pegue y luego a fuego lento unos 40 minutos más e ir removiendo para ver la textura, no tapar la olla ya que facilitaremos que se evapore el agua del tomate i quedara una mermelada más espesa. Finalmente, llenar los botes de cristal con la mermelada y ponerlos al baño maría durante 15 minutos y después poner-los del revés hasta el día siguiente. YA TENEMOS LA MELMELADA DE TOMATE!

BON PROFIIIIT!! :)

QUE APROVECHE!! :)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada