dissabte, 13 de setembre del 2014

Confitura de figa /melmelada de higos



Figues de l'arbre de casa, ben saludables!



Com estem en època de figues, és un bon moment per fer-ne confitura, així que, som-hi!  

Abans, us vull parlar d’un blog de cuina que he descobert fa unes setmanes que m’ha encantat , es diu llepadits,"www.llepadits.com"; hi trobareu receptes molt saludables, ecològiques i de proximitat, tot té una pinta boníssima! 

Llavors, gràcies aquest blog, he descobert el xarop d’atzavara, que és el que utilitzarem per aquesta recepta, ideal per a les persones que no els hi agraden les melmelades dolçes, substituirem el sucre pel xarop  i tindrem una confitura súper saludable!


Cómo estamos en época de higos, es un buen momento para hacer confitura, así que, manos a la obra!

Antes, os quiero hablar de un blog de cocina que he descubierto hace unas semanas que me ha encantado , se llama llepadits, encontraréis recetas muy saludables, ecológicas y de proximidad, todo tiene un aspecto buenísimo! 

Entonces, gracias este blog he descubierto el jarabe de agave, que es el que utilizaremos por esta receta, ideal para las personas que no se los gustan las mermeladas  dulces, sustituiremos el azúcar por el jarabe y tendremos una confitura súper saludable! 


Així que els ingredients que necessitarem són:
  • §  1kg de figues.
  • §  100g de xarop d’atzavara (xarop d’agave).
  • §  La pela de mitja llimona (evitar la part blanca  ja que amarga)
  • §  1 rama de canyella.


Así que los ingredientes que necesitaremos son:

§ 1kg de higos.
§ 100g de jarabe de agave.
§ La cáscara de medio limón (evitar la parte blanca puesto que amarga)
§ 1 *rama de canela.

Elaboració

Primerament pelarem les figues, llavors, les posarem totes a la thermomix, juntament amb el xarop d’atzavara, la pela de la llimona i la rama de canyella.

Ho courem a 100 graus a velocitat 1 i sobretot, programar que les ganivetes girin al revés, ja que sinó, ens trinxaran la pela de llimona i la canyella i no ens interessa.

Aproximadament, tardarà uns 30-40  minuts a tenir la textura de confitura, si veiem que encara és molt líquida un cop ha passat el temps, ho podem posar 5 minuts més a temperatura varoma sense el cubilet perquè s’evapori millor.

Finalment, ho posarem en pots de vidre esterilitzats, perquè es conservi millor, jo els faig bullir els pots amb la confitura ja a l’interior,  en una cassola plena d’aigua (el bany maria), uns 20 minuts aproximadament.


Quan els retiro, el col·loco cap per avall durant un dia perquè faci millor el buit i es conservi més temps. 


Elaboración

Primeramente, pelaremos los higos, entonces, los pondremos en la thermomix, junto con el jarabe de agave, la cáscara del limón y la rama de canela.


Lo coceremos a 100 grados a velocidad 1 y sobre todo, programar que las cuchillas giren a la inversa, puesto que sino, nos trincharán la cáscara de limón y la canela y no nos interesa.

Aproximadamente, tardará unos 30-40 minutos a tener la textura de confitura, si vemos que todavía es muy líquida una vez ha pasado el tiempo, lo podemos poner 5 minutos más a temperatura varoma sin el cubilete porque se evapore mejor.

Finalmente, lo pondremos en botes de vidrio esterilizados, porque se conserve mejor, yo los hago hervir los botes con la confitura ya en el interior, en una cazuela llena de agua (el baño *maria), unos 20 minutos aproximadamente.

Cuando los retiro, lo coloco boca abajo durante un día porque haga mejor el vacío y se conserve más tiempo. 

Bon profiiit!!Bon appetit!!Bueno provecho!!Enjoy it!! :) 


Aquí el resultat de la confitura de figa!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada